Effectief Feedback Absorberen

‘Marjorie, kunnen we nog even doorpraten?’ vraagt hij nadat de andere deelnemers al zijn uitgelogd. ’Natuurlijk,’ antwoord ik. Hij was flink diep gegaan tijdens de bespreking van zijn casus. Ik ben benieuwd of hij de feedback heeft kunnen absorberen…..

De allerbelangrijkste #succesfactor van #intervisie is dat elke deelnemer genoeg persoonlijke aandacht krijgt om ‘effectief’ #zelfinzicht op te doen. Om, in de #veiligheid van de groep, zoveel mogelijk zicht te krijgen op de eigen sterkten-zwakten en persoonlijke #uitdagingen.

Om dat te faciliteren bedenk ik voor elke bijeenkomst een specifiek thema, afhankelijk van wat er speelt (onderstroom) in de groep (bv. communicatie, vooroordelen, allergieën, over & tegenoverdracht, enz). D.m.v. een stevige voorbereidingsopdracht (informatie + opdrachten) worden de deelnemers gestimuleerd hun eigen leervragen, t.a.v. het thema, vast te stellen (altijd aansluitend bij hun #leerdoel(en)!).

De #verdiepingsslag naar de eigen (werk)houding en dilemma’s en de (kritische) feedback van collega’s, leidt, als het goed is, naar een heel praktisch en persoonlijk #actieplan waarmee de deelnemer gelijk aan de slag kan.

Het is begrijpelijk dat hij het spannend vond zijn casus in te brengen. Het is mijn rol om die ervaring ook voedend te laten zijn:).

Even contact

Geïnspireerd?

Spreekt mijn manier van werken je aan en wil je meer weten…
Klik op onderstaande knop om direct een moment te plannen om even te bellen.

Deze website gebruikt cookies om een zo prettig mogelijk ervaring te creëren.

Open chat
1
Stel je vraag
Hi,

Stel hier je vraag via Whatsapp.

Warme groet,
Marjorie